W Olandi odbyło się dzisiaj ( 19 zerwca ) "Kulinarne otwarcie sezonu na czerwone superowoce – truskawki, maliny i agrest" Na spotkanie otwierające sezon zaprosili plantatorzy oraz Szef Kuchni Mikołaj Rey - najbardziej znany kucharz wśród arystokratów i arystokrata wśród kucharzy. Towarzyszył mu Marcin Schubert z restauracji Olenderskie Smaki.
Przypomijmy, że Mikołaja Rey to potomek Mikołaja Reja - ojca literatury polskiej, urodzony we Francji, polski entuzjasta. Uczestnik MasterChef (I edycja), ekspert Dzień Dobry TVN. Prowadził polską gale żółtego przewodnika Gault&Millau.
Spotkanie było okazją do zaprezentowania smakowych walorów czerwonych superowoców - truskawek, malin i agrestu. A także poznania ciekawych przepisów kulinarnych z wykorzystaniem tych owoców. Było bardzo smacznie !
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz