Zamknij
17:41, 19.06.2020

W Olandi odbyło się dzisiaj ( 19 zerwca ) "Kulinarne otwarcie sezonu na czerwone superowoce – truskawki, maliny i agrest" Na spotkanie otwierające sezon zaprosili plantatorzy oraz Szef Kuchni Mikołaj Rey - najbardziej znany kucharz wśród arystokratów i arystokrata wśród kucharzy. Towarzyszył mu Marcin Schubert z restauracji Olenderskie Smaki.

Przypomijmy, że Mikołaja Rey to potomek Mikołaja Reja - ojca literatury polskiej, urodzony we Francji, polski entuzjasta. Uczestnik MasterChef (I edycja), ekspert Dzień Dobry TVN. Prowadził polską gale żółtego przewodnika Gault&Millau. 

Spotkanie było okazją do zaprezentowania smakowych walorów czerwonych superowoców - truskawek, malin i agrestu. A także poznania ciekawych przepisów kulinarnych z wykorzystaniem tych owoców. Było bardzo smacznie !

Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz