Zamknij
15:44, 20.08.2020

W środowy wieczór 19 sierpnia było pysznie i elegancko w Muzeum Zamek Opalińskich w Sierakowie. Muzeum  wspólnie z Kwileckim Centrum Kultury i Animacji zaprosiło na Warsztaty Kulinarne. W czasie tego wydarzenia nazwanego "Kuchnia Staropolska w Plenerze" swoje umiejętnosci zaprezentował szef kuchni Restauracji Kama Park Paweł Polus. O kuchni staropolskiej opowiedział też dyrektor muzeum Robert Jędzejczak.

Goście mogli skosztować: wątróbki drobiowej duszonej w miodzie pitnym i żurawinie, żurek z chrzanem i grzybami, sandacza po polsku, zrazy z dzika nadziewane pęczakiem i kurkami a na deser bliny z kwasną smietaną i konfiturą żurawinową. Pychota!

Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz